halloween-decoratie-kostuums
Blog

Emma ontwerpt Halloween kostuums

halloween-decoratie-kostuums

Foto: Ania Filak

Brrr, het is weer tijd voor het engste feestje van het jaar. Halloween! Wij zijn gék op Halloween en daarom is het deze hele week Halloween week op What a Wonderful Day. Van de engste Halloween evenementen van 2018 tot interviews met Fright Night Creep acteurs, aan het einde van deze week durf je niet meer alleen naar bed. Vandaag een interview met Emma. Emma is eigenlijk het hele jaar door in Halloween stemming… zij ontwerpt namelijk Halloween kostuums!

Hoe is jouw Halloween verslaving ontstaan?

De eerste keer dat ik echt met Halloween bezig was, speelde ik in een promo-video voor een fotostudio. Ik moest voor de video als ondode watergeest door een onder water staande kelder lopen en later was ik een vampier die over het kerkhof liep. Het was een supergave ervaring! Dat jaar ging ik als vampier naar een halloweenfeest en toen is het allemaal begonnen.

halloween-decoratie-kostuums-emmaFoto link: Maximilian Bolduan
Foto rechts: RS Molog Fotografie

Wat maakt Halloween voor jou zo leuk?

Ik ben stiekem het hele jaar door met Halloween bezig. Ik maak namelijk kostuums die goed bij Halloween passen. Maar Halloween zelf is eigenlijk de enige dag in het jaar waarop het maatschappelijk enigszins acceptabel is om erbij te lopen als vampier of monster.

Ik ben er veel mee bezig. In oktober doe ik bijvoorbeeld graag mee met online challenges, zoals 31 days of Halloween en vorig jaar maakte ik pompoenlantaarns met mijn vriend. De hele sfeer van Halloween spreekt me gewoon erg aan! Ik vind het jammer dat het in Nederland (nog!) niet zo’n grote happening is als bijvoorbeeld in de Verenigde Staten.

Je maakt zelf Halloween kostuums, hoe vet! Vertel ons álles!

Ik zit nu vier jaar in de kostuum scene en doe sinds twee en een half jaar fotoshoots op semi-professioneel niveau. In het begin maakte ik al mijn kostuums zelf, zoals een Vikinggodin, een rozenjurk en een mosjurk. Tegenwoordig maak ik alleen nog accessoires zoals handschoenen en hoofdtooien. De kostuumonderdelen zelf koop ik of een vriendin maakt ze voor me.

Het leuke aan de fotoshoots vind ik dat ik een heel ander persoon kan worden of zelfs een heel ander wezen! Fashionshoots vind ik bijvoorbeeld heel saai, maar in mijn fantasywerelden kan eigenlijk alles!

halloween-decoratie-emma

Foto: Sherley’s Fotografie

Waar vinden we jou met Halloween dit jaar?

Waarschijnlijk op een concert of een ander evenement. Elk jaar zijn er veel mogelijkheden en ik vind het moeilijk om te kiezen, dus waarschijnlijk wordt het een last minute keuze.

Dit jaar wil ik voor een heksenkostuum gaan. Niet het soort heks met wratten en een ketel; ik wil meer de Wicca kant op. Dat zou nog net geaccepteerd moeten worden op kantoor.

Waar zou je altijd nog eens Halloween willen vieren?

In de Verenigde Staten. Ik wil de halloweengekte daar graag een keer meemaken!

halloween-decoratie-trick-or-treat

Vier jij Halloween?
Shop bij ons al je creepy Halloween decoratie!

Volg ons op Facebook & Instagram voor meer feestinspiratie!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *