dino-feestje
Blog, Kinderfeestjes

Zo organiseer jij een tof DINO feestje (met dino spelletjes!)

dino-feestje
Onze ROARsome collectie is perfect voor ieder dino feestje!

Organiseer jij binnenkort een dino feestje voor jouw kind? Dan ben je vast op zoek naar leuke dino spelletjes en dino versiering voor een te gek dinosaurus kinderfeestje! Nou, Mamasaurus of Papasaurus, zoek niet langer! In deze blog delen we de leukste dino spelletjes en dino activiteiten zodat jij binnen mum van tijd een te gek dino feestje georganiseerd hebt!

Dino feestje organiseren

Alle dino fans verzamelen! Praat jouw kind ook de hele dag honderd uit over de T-rex en de Megalosaurus? En weet jij zelf inmiddels ook het verschil tussen een Brachiosaurus en een Argentinosaurus? Dan hebben we slecht nieuws voor je: er zijn op dit moment al 1500 soorten dino’s ontdekt, dus je kunt nog even door… Het goéde nieuws daarentegen is dat een dino feestje waarschijnlijk het perfecte kinderfeestje is voor jouw stoere kind!

Tijd dus om een dino feestje te organiseren! Maar hoe pak je dat aan? In deze blog delen we de leukste dino spelletjes, de lekkerste dino traktaties en de tofste dino feestje versiering met je. Dus papa of mama: trek je safari outfit maar aan en verwelkom al die kids voor het leukste dino feestje van het jaar!

dino-feestje
Gebruik deze dino pootafdrukken bij de dino speurtocht!

Dino spelletjes

1. Dino spelletje: dino speurtocht

Een speurtocht is natuurlijk een klassiek activiteit voor een kinderfeestje, maar daarom niet minder spannend. Vooral niet als de dino speurtocht leidt naar een dino opgraving! Maar daarover later meer. Laat de kids beginnen met een dino speurtocht. Die kun je uitzetten in huis (en ‘m bijvoorbeeld naar de achtertuin of zolder leiden) of bij jou in de buurt.

Laat de kinderen de geweldige dino pootafdrukken volgen naar de juiste plek! Misschien moeten ze onderweg nog wel een paar opdrachten (‘Brul als een dino!’) of vragen over dino’s beantwoorden?

2. Dino spelletje: opgraving van dino botten

De dino speurtocht leidt natuurlijk naar de dino opgraving! Super spannend! Begraaf een paar dino botten in een zandbak. Natuurlijk is het het makkelijkste om dit buiten te doen, maar als het slecht weer is, kun je ook gewoon een grote bak zand naar binnen brengen!

Aan de kids de taak om zo snel mogelijk alle dino botten op te graven. Deze kun je zelf maken van takjes, die je wit schildert. Maar je kunt natuurlijk ook honden botten gebruiken.

dino-feestje
ROARsome servetten om alle vieze handen aan af te vegen na de opgravingen

3. Dino spelletje: dinosaurus race

Tijd om er even wat energie uit te gooien! Daarvoor is de dinosaurus race perfect. Knutsel grote dino poten van karton en plak deze aan oude teenslippers of klompen. Heb je die niet bij de hand? Maak dan twee gaten in de dinosaurus poten waar je een lint doorheen haalt, voor over de voeten van de kids. Laat de kinderen twee tegen twee tegen elkaar racen of omstebeurt de beste tijd neerzetten.

4. Dino spelletje: dino geluid namaken

Laat de kinderen allemaal een dino nadoen. Wie kan het hardste, het liefste, het grappigste, het engste, etc. geluid maken? Uiteraard is ieder kind een winnaar! Misschien is er voor iedereen wel een klein prijsje of wat lekkers?

dino-feestje
Kleed de locatie aan met deze vette confetti ballonnen

5. Dino spelletje: dino eieren race

Speel tijdens het dino feestje een ouderwetse eieren race! Geef ieder kind een lepel in de mond en leg daarop een ei. Dit kan een rauw ei zijn, maar om rotzooi te voorkomen, kun je misschien beter kiezen voor een pingpongballetje of een chocolade ei. Welk kind brengt het ei als eerste aan de overkant zonder ‘m te laten vallen?

6. Dino spelletje: dino staartje prik

Nog een klassieker: ezeltje prik! Oftewel: prik de dino-staart aan de dino! Blinddoek ieder kind en knutsel een dino-staart. Die kun je gemakkelijk printen en uitknippen. Nu mag ieder kind proberen de staart op de goede plek op de grote dino te plakken (die je van tevoren hebt uitgeprint op een groot papier). Hilariteit gegarandeerd, want waarschijnlijk eindigt de staart op de kop van de dino!

7. Dino spelletje: dino ei verven

Laat de kinderen een echt dino ei verven! Kook van tevoren wat eieren en leg de verf maar klaar. Vergeet niet een plastic tafelkleed op tafel te leggen, in verband met de vlekken!

dino-feestje
Deze Happy Birthday dino slinger mag natuurlijk niet ontbreken op een dino feestje

8. Dino spelletje: dino schmink

Kids zijn gek op schminken! Nou ja, op geschminkt worden dan. En het voordeel is: om een dino te schminken, hoef je niet veel schmink-talent te hebben 😉 Geef ieder kind een groen gezicht met wat donkergroene vlekken en het zijn al snel dino’s! Ben je creatief aangelegd? Dan kun je natuurlijk ook wat meer uit de kast halen en een échte dino tekenen. Bij deze activiteit is het wel handig om te vragen of een andere vader, moeder of buurvrouw het leuk vindt om te helpen, want je hebt natuurlijk maar twee handen.

9. Dino spelletje: dino eieren happen

Laat de kids even afkoelen op het dino feestje door ze dino eieren te laten happen! Vul een grote (afwas)bak met water en leg daarin een dino ei (paaseitjes of druiven). Nu mag ieder kind omstebeurt zijn hoofd in de bak met water steken om te proberen om het ei te happen.

dino-feestje
Geef de kinderen een dino traktatie mee naar huis!

Dino traktatie

Of je ze nou meegeeft aan het einde van het dino feestje, ze trakteert op school of ze tijdens het dino feestje al oppeuzelt: deze dino traktaties vallen zeker in de smaak bij iedereen!

1. Dino traktatie: Dino koekjes

Ben je een echte keukenprinses of beter gezegd: bakprinses? Duik dan voor het dino feestje even de keuken in om dino koekjes te bakken. Dit kunnen gewoon simpele koekjes zijn, waar je een dino pootafdruk in drukt. Gebruik de poot van een plastic speelgoed dino of knutsel er zelf eentje in elkaar van karton.

2. Dino traktatie: Dino poep

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Gelukkig zijn er ook nog genoeg hapjes die zó gemaakt zijn. Gooi wat chocolade rozijntjes of Maltesers bij elkaar en je bak met dino poep is af!

3. Dino traktatie: Dino eieren

Maar ook de dino eieren zijn zo geserveerd op het dino feestje. Is het bijna Pasen? Dan heb je geluk met de paaseitjes! Anders kun je ook (uitgepakte) surprise eieren gebruiken. Wil je een gezondere dino traktatie? Druiven zijn ook perfecte dino eieren!

dino-feestje
Serveer de dino traktatie op deze gave dino bordjes!

4. Dino traktatie: Dino botten

De dino botten heb je ook zo af! Koop wat zoute pepsels en breek ze in stukjes. Voilà, je dino botten zijn af!

5. Dino traktatie: dino ei cake pops

Ben je handig in de keuken? Maak dan cake pops op een stokje! Geef ze een witte kleur en stip er wat zwarte stippen op. Deze dino eieren zullen zeker in de smaak vallen!

6. Dino traktatie: dino poten van komkommer

Een gezondere traktatie voor tussendoor: dino poten van komkommer! Snijd de komkommer in plakken en snijd er aan één kant twee kleine driehoekjes uit. Nu heb je dino poten gemaakt!

dino-feestje
Serveer groene limonade in deze dino bekertjes voor alle dorstige onderzoekers!

7. Dino traktatie: Dino tenen

Aan die dino poten horen natuurlijk ook tenen! Daarvoor hoef je dan weer niet lang in de keuken te staan. Bugles chips zijn namelijk de perfecte dino tenen! Brrr!

8. Dino traktatie: Watermeloen spikes

Waarschijnlijk ken je de Stegosaurus wel? Dat is die dinosaurus met ‘spikes’ op zijn rug. Die spikes heb je zo gemaakt door een watermeloen in driehoekjes te snijden. Een gezonde én lekkere dino traktatie! Mmmm!

9. Dino traktatie: groene limonade

Bij al die lekkere dino traktaties moet natuurlijk ook iets gedronken worden. Wat dacht je van een heerlijke groene limonade? Perfect voor al die dorstige onderzoekers.

dino-feestje
ROAR, deze slinger mag écht niet ontbreken op het dino feestje!

Dino feestje versiering

Natuurlijk serveer je die toffe dino traktatie in onze dino uitdeeltasjes. En tijdens het dino feestje peuzelen de kids hun hapjes graag op van de dino bordjes, terwijl ze na al die opgravingen hun handen afvegen aan de ROARsome servetten. Maar welke dino feestje versiering is nog meer onmisbaar als je je huis om wil toveren tot Jurassic Park?

Dino feestje: dino pootafdrukken

Verwelkom de kinderen met de geweldige dino pootafdrukken! Laat de afdrukken leiden naar de kamer waar het allemaal gaat gebeuren. Of gebruik ze tijdens de speurtocht!

dino-feestje
Marble ballonnen voor een dino feestje

Dino feestje: slingers

De Happy Birthday slinger is natuurlijk onmisbaar op een dino feestje. Wil je er echt een spannende dag van maken? Dan mag de ROAR folieballonnen slinger ook niet ontbreken!

Dino feestje: ballonnen

Maak de feestdecoratie helemaal met de confetti ballonnen en marble ballonnen van de ROARsome collectie!

Organiseer jij binnenkort een dino feestje en heb je nog ideeën voor leuke activiteiten? Deel ze in de comments voor alle andere Mamasaurussen en Papasaurussen!

Volg ons op Facebook & Instagram voor meer feestinspiratie!

Ook leuk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCaptcha and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.